Isnin, 20 Oktober 2014

Cheesekut Oreo

Dicatat oleh Unknown di 6:54 PG
BAHAN-BAHAN :
Biskut Hup Seng Deluxe Crackers sebungkus
Susu pekat manis 1/4 atau 1/2 tin (ikut tekak anda)
Sebungkus Oreo
Susu segar Dutch Lady

CARA-CARA:

1) Blend Oreo sampai hancur menggunakan blender kering. Ada orang tak suka masukkan krim dia, tapi aku balun blend sekali.
2) Blend cream cheese + susu pekat manis 1/4 tin atau 1/2 tin + susu segar 3 -4 sudu besar (Sukatan susu segar ikut suka anda, masuk sikit-sikit dulu, jangan sampai tekstur cream cheesenya terlalu cair)
4) Sediakan loyang.
5) Biskut Hup Seng Deluxe Crackers dicelup ke dalam susu segar yang ada lebih tadi. Dah celup, susunlah sekeping demi sekeping dalam loyang.
4) Dah siap selapisan, sapukan cream cheese di atasnya rata-rata sampai semuanya diselaputi cream cheese.
5) Taburkan serbuk oreo yang dah diblend.
6) Ulang langkah-langkah di atas selapis demi selapis.
7) Balut dengan plastic wrap dan masukkan dalam peti ais.
8) Enak dimakan selepas disejukkan semalaman.

* Ada orang suka cream cheese tebal-tebal, ikut suka anda. Maknanya kena tambah lebih sikit cream cheese untuk diblend.




Selama ni buat kek batik guna roti Marrie ja......Jadi aku nak cuba resepi baru pula. Resepi ni kakak aku yang bagi. Teruja pula sebab kali ni guna chese...Mudah je nak buat.Lepas tu simpan je dalam peti sejuk.

Apa pun, selamat mencuba bagi yang belum pernah cuba. Bagi yang dah selalu cuba, buatlah lagi buat untuk minum petang nanti.

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

This is Me Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea